Банкеръ Daily

Общество и политика

МЗ подготвя промени в Плана за възстановяване и устойчивост

Възможностите да си сътрудничат Министерството на здравеопазването и представителството на Европейската комисия в България за популяризиране ваксинацията срещу COVID-19 в страната обсъдиха днес, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и изпълняващият длъжността ръководител на представителството на ЕК у нас Цветан Кюланов.

Министерството напълно подкрепя кампанията на еврокомисията за информиране на обществото и насърчаване на ваксинацията срещу коронавирусната инфекция, посочи министър Кацаров.

Той допълни, че здравното министерство, чрез здравните медиатори, е готово да съдейства и логистично за разпространение на информационни материали в отдалечените райони и сред малцинствените групи, като целта е посланията на кампанията да достигнат до максимален брой хора.

“Само когато достигнем 70% колективен имунитет, ще можем да се върнем към нормалния живот. Затова е изключително важно институциите да работят заедно, за да може информацията да стигне до всички граждани”, стана ясно още от думите на здравния министър.

По време на срещата беше обсъден и Планът за възстановяване и устойчивост. Д-р Кацаров коментира, че в момента се подготвят промени в него в частта „Здравеопазване“, които се очаква да бъдат готови в рамките на тази седмица. Като основни акценти в предложенията той открои дигитализацията и иновациите в сектора, както и електронното здравеопазване. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във