Банкеръ Daily

Общество и политика

МвНР: Оставаме решително ангажирани с борбата срещу тероризма

Продължаваме да бъдем единни със съюзниците и партньорите си и оставаме решително ангажирани с борбата срещу тероризма. Това се посочва в изявление на Министерството на външните работи по повод 20 години от терористичната атака на 11 септември 2001 г. в САЩ

"11 септември 2001 г. – две десетилетия изминаха от терористичните нападения на американска земя. На днешния ден забавяме ход и с минута мълчание отдаваме почит към жертвите на нападенията срещу кулите на Световния търговски център, Пентагона и Полет 93. Подхождаме смирено и с внимание. Даваме си сметка, че е непосилно за словото да опише непреодолимата загуба на човешки живот; болката на оцелелите; куража на всички онези, притекли се на помощ с риск за собственото им здраве и живот; страданието на хилядите опечалени семейства, намерили сили да продължат напред в името на отнетите им близки и роднини", посочват от МВнР.

"Днешният ден зове към всички ни и ни напомня за отговорността да помним; за дълга да отстояваме споделените си ценности и да защитаваме солидарно идеалите си в дух на самоотвержено единство. Продължаваме да бъдем единни със съюзниците и партньорите си и оставаме решително ангажирани с борбата срещу тероризма", се казва още в изявлението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във