Банкеръ Daily

Общество и политика

Музикантът Калин Вельов става депутат от ГЕРБ

Музикантът Калин Вельов става депутат от парламентарната група на ГЕРБ. Вельов сам съобщи информацията за влизането си в Народното събрание. Артистът влиза в редиците на парламентарната група на мястото на подалата днес оставка шефка на външната комисия Джема Грозданова. 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи, че Грозданова е подала оставка и предложи освобождаването й да бъде първа точка в дневния ред на законодателния орган. Депутатите вече гласуваха оттеглянето ѝ

Все още няма информация дали Грозданова ще напусне и партия ГЕРБ.

Председателката на външната комисия беше от близкия кръг на бившия втори в партията и ексшеф на парламентарната група Цветан Цветанов. Цветанов също напусна ГЕРБ и обяви, че ще прави свои политически проект, с който ще участва на изборите през 2021 година.

"Комбинацията от възпитание, придобити умения, образование и житейски опит ми дава основание да мисля, че към момента не мога да бъда полезна в сферата на моята дейност. Затова подавам оставка", мотивира решението си Джема Грозданова в писмото, с което моли да бъде освободена от Народното събрание. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във