Банкеръ Daily

Общество и политика

Музиканти подкрепиха идеята на ВМРО за повече българска музика в телевизионния и радио ефир

Представители на музикалния бранш се срещнаха с депутати от ВМРО и подкрепиха партийния законопроект, който предлага да се пуска повече българска музика в радио и телевизионния ефир.

Законопроектът беше внесен от войводите в Народното събрание още през февруари, но не беше подкрепен в Комисията по култура и медии в парламента.

От страна на музикалния бранш присъстваха Атанас Пенев (Б.Т.Р.), Деян Каменов (Д2), Петър Писарски ("Атлас"), Иван Гатев ("Контрол"), Васил Бележков ("Епизод"), Румен Бояджиев (класически и филмов композитор), Васил Гюров ("Ревю"), диджей Росен Стоев, музикантът Васил Стоев, Стойчо Иванов и Тихомир Георгиев, уточниха от партията.

"От ВМРО сме убедени, че българската музика заслужава достойно място в българския ефир. Важен е Вашият труд, защото Вие сте тези, които са създали вечните песни на България. Чрез нашия законопроект целим и да стимулираме младите български изпълнители да останат и да се реализират в България", заяви Мария Цветкова - член на ресорната комисия в парламента.

Музикантът Атанас Пенев изрази възмущението си, че преди няколко месеца бе наложено на хранителните вериги да предлагат определен процент българска стока в магазините си, а това не може да бъде приложено и в музиката.

"По този начин парите ще остават в нашата държава. Не става въпрос дали ние ще вземем на края на годината 2 или 4 лв. повече, става въпрос за културата. Българската музика трябва да остане като култура за нашите внуци", заяви той.

Всички се обединиха около идеята за предстоящи бъдещи действия, чрез които ще популяризират каузата "За повече българска музика", както и за борбата за приемането на законопроект, който цели съхраняването на българската култура.

В срещата участваха още депутатите Красимир Богданов, Деан Станчев и Йордан Йорданов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във