Банкеръ Daily

"Спаси София":

Мутренски ботуши и неуки апаши превръщат София в паланка

Повод за коментара е, пожар горя в емблематичната сграда на площад "Възраждане" и бул. Христо Ботев".  СНИМКА: "Спаси София"

Изгоря емблематичната сграда на пл. Възраждане, а в кълбетата дим си отиде поредната част от историята на древния ни град, газен от безскрупулни мутренски ботуши. Сигурни сме, че и този път извършителят е безимотен клошар с намерение да строи 12 етажен хотел на това място, заявиха от гражданската инициатива "Спаси София". 

Повод за коментара е, пожар горя в емблематичната сграда на площад "Възраждане" и бул. Христо Ботев", известна като бившето кино "Възраждане".  Огънят пламна рано тази сутрин в зданието, което е паметник на културата, но е необитаемо.

"Къса ни се сърцето, че София се обезличава всеки изминал ден! Гневни сме, че софиянци допуснахме нагли и неуки апаши да ни управляват толкова години. Къде е Фандъкова, която толкова години не направи нищо за да спаси сградата? Според закона кметът лично отговаря за опазване на културното наследство! Къде са и главният архитект Здравков и подставеното за зам.-кмет по културата лице Боршош, които не принудиха собственика да опази сградата? Бездействието им ни убеждава все повече, че тези хора мразят София. Само за да уреждат търгове, сделки, имоти и разрешителни за строеж на спонсорите им ли са там?", пита гражданската инициатива. 

"София  е столица на България и никога няма да могат да я превърнат в паланка, колкото и да се опитват. Очакваме до края на деня Фандъкова и свитата ѝ да предприемат най-драстичните мерки спрямо собственика и да гарантират, че сградата ще бъде напълно възстановена. Иначе са безполезни и трябва да бъдат изхвърлени с шутове от Столичната община. След поразиите, които сътвориха, само оставка не е достатъчна", се добавя в позицията на "Спаси София". 

Районната прокуратура в София започва проверка след пожара в емблематична сграда в центъра на София тази сутрин. От държавното обвинение информират, че на място ще бъде извършен оглед и други действия по разследването.

Това не е първи инцидент в тази сграда - тя е горяла и през март 2017 г. С оглед на това ще бъдат проверени всички възможни версии за инцидента, включително и евентуални умишлени действия, довели до възникване на пожара, пише в съобщение на прокуратурата. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във