Банкеръ Daily

Общество и политика

Мутафчийски и още 11 медици от ВМА се ваксинираха с трета доза

Директорът на Военномедицинската академия ген. Венцислав Мутафчийски и още 11 негови колеги от лечебното заведение си поставиха трета доза ваксина срещу коронавируса, съобщиха във Фейсбук страницата на болницата.

"С този вирус трябва да се води решителна борба. В момента 97% от хоспитализираните с инфекцията пациенти в COVID-зоните на ВМА са неваксинирани. Надеждата, с която посрещнахме 2021 година се оправда – ваксините на този етап са единственият начин да се защитим от коварното заболяване. Доказано е, че определен период след имунизацията защитата намалява. Затова нямах никакви колебания, както и при „първата игла”, да си поставя и „трета'', посочва Мутафчийски.

"Не остана човек, който да не се е „сблъскал” с вируса – лично или чрез свои близки и приятели. Всеки ден виждам колегите си в инфекциозната клиника, които се научихме да разпознаваме по силуетите им. Те забравиха какво е да работят без тежкото защитно облекло. Но в очите им все още се чете надежда, че хората ще си върнат вярата в науката и че заедно ще се спечелим тази война", заявява директорът на болницата.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във