Банкеръ Daily

Общество и политика

Мустафа Карадайъ: Нашата сила е в нашето единство и в нашата заедност

Нека всички заедно и единни на предстоящите предсрочни парламентарни избори да покажем нашата сила, да заемем достойното си място в обществено - политическия живот в страната, да участваме в изпълнителната власт, за да можем да решаваме нашите проблеми и да градим по-добро бъдеще за нашите деца в нашата Родина. Това заяви на възпоменателния митинг в момчилградското село лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Той подчерта, че за 26 години има най-малко шест опита за разделение на Движението за права и свободи. „В момента също има едни, които обикалят в региона и идват, за да ви лъжат. Те на са ви интересни. Въпросът тук е друг. Кой има интерес от нашето разединение? Ние имаме ли интерес от това разединение. Ако всеки един от нас е искрен със себе си, отговорът на този въпрос е един единствен: Нашата сила е в нашето единство и в нашата заедност, и ако ние сме научили урока си от онези мрачни времена, ние на никого няма да позволим да ни разединят”, каза още Карадайъ.

Днес в с. Ауста в махала „Байрам кьой” бе открита чешма в памет на Алиосман Али, жертва на т. нар. „възродителен процес”. Инициативата за изграждането на чешмата е на Младежката организация на ДПС в Момчилград. Специално от Турция за откриването пристигнаха синът на загиналия Алиосман Али Юзджан Шехитоглу и дъщеря му Севджан Йълмаз, репресирани от региона, както и организатори на декемврийските събития през 1984 година.

На събитието присъстваха още зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и инж. Хасан Азис, генералният секретар на Народно-републиканската партия в Турция Кямил Съндър, евродепутатите Неджми Али и Илхан Кючюк, народните представители Ердинч Хайрула, Джейхан Ибрямов, Салиха Емин, Мустафа Ахмед, Айхан Етем, депутатът от Народно-републиканската партия на кипърските турци Армаган Джандан, депутатът от Обединена демократичната партия на кипърските турци Зеки Челер, областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, председателят на изселническата организация на Момчилград в Бурса Хасан Юзтюрк, кметове на общини и населени места и много жители от околните места.

Проявата е част от поредицата възпоменателни митинги, посветени на жертвите срещу т.нар. „възродителен процес“ в Кърджалийско преди 32 години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във