Банкеръ Daily

Общество и политика

Мустафа Карадайъ: Фашисти участват в управлението

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е заявил, че днес в държавата се води ненормална политика, фашисти участват в управлението, а основната политическа сила в страната - ГЕРБ, толерира фашистите чрез включването им в управлението.

Карадайъ в направил изказването на разширено заседание на областната структура на ДПС в Кърджали снощи. Той е посочил, че докато Венецианската комисия се опитва да наложи приет от демократичните държави стандарт, в който минимум 6 месеца преди датата на даден вот изборните правила да са ясни и да не се пипат след това, в България те се променят във време на кампания.

"Днес правят Изборен кодекс, с който да казват кои български граждани са първа категория и кои са втора категория", е заявил лидерът на ДПС.

Според него на 6 ноември ДПС не само ще гласува за подкрепяната кандидатпрезидентска двойка, но ще каже на България, че са нужни предсрочни парламентарни избори и нова власт. "Нужно е ново мнозинство в Народното събрание, което да се обединява около ценности за управление на страната и което да излъчи стабилно правителство, за да може да поемем председателството на Съвета на Европейския съюз от 1 януари 2018 г.", е заявил Карадайъ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във