Банкеръ Daily

Общество и политика

МС прие план за изпълнението на стратегията по миграция

Правителството одобри Доклад за изпълнението на Националната стратегия по миграция на Република България 2021-2025 г. в периода април 2021 г. - юни 2022 г. и План за 2022 г. за изпълнение на приоритетите от Националната стратегия по миграция на Република България 2021-2025 година. 

Документите са изготвени от стратегическа работна група „Миграционни политики“, създадена към Националния съвет по миграция, убежище и интеграция. Те са в изпълнение на механизма за отчитане на Националната стратегия по миграция на Република България, съгласно който Министерският съвет приема годишен План за прилагане на стратегията и Доклад за нейното изпълнение през предходната година.

Структурно планът съдържа приоритети, които са съобразени и следват мерките, заложени в Националната стратегия по миграция. Той включва за изпълнение 70 мерки и акцентира върху няколко приоритета. Сред тях са преодоляване последиците от войната в Украйна, подготовка на България за пълноправно членство в Шенген и противодействие на нелегалната миграция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във