Банкеръ Daily

Сагата продължава:

МРРБ с нов опит за смяна на ръководство на "Автомагистрали"

Регионалният министър Виолета Комитова и министърът на икономиката Кирил Петков

Министерството на регионалното развитие отново ще опита да смени ръководството на "Автомагистрали". За пореден път строителният министър Виолета Комитова ще внесе в Софийския градски съд искане за вписване на временно ръководство от трима души до провеждането на нов конкурс, който трябва да се състои в началото на юли.

Съдът вече два пъти отказа да впише промените с мотив, че Управителният съвет на "Автомагистрали" трябва да бъде от петима членове, а не трима, както предлагат от МРРБ.

Подобно на икономическия министър Кирил Петков и Комитова назова поименно съдийката Мария Вранеску, като магистратът, който е спрял рокадите в "Автомагистрали". Строителният министър поясни, че съдия Вранеску е спирала вписванията на новите ръководства на "Александровска" болница, Българската банка за развитие и два пъти на управата на "Автомагистрали".

"Аз вече виждам четири намеси на Мария Вранеску", заяви министър Комитова и допълни, че бившият изпълнителен директор на "Автомагистрали" Стоян Беличев е по-влиятелен от министъра на регионалното развитие към днешна дата. По думите на министърката Беличев и съдия Мария Вранеску много се тревожат, че иска за 15 дена да сложи временно ръководство на държавната фирма. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във