Банкеръ Daily

Общество и политика

Море от черни съвести за наркотрафика

„Времето на недосегаемите свърши! Това е, меко казано, грозно, но във всяко стадо си има мърша”.


Ако някой не е обръгнал още на такива благи приказки, да отбележи поне първия туит на главния прокурор Иван Гешев. Там шефът на държавното обвинение ни зарадва с новината за обезглавяването на ГДБОП. Което не би било зле, ако добрите просто бяха спипали лошите. Всичко изглежда обаче толкова съмнително, откъм морални и законови подбуди, че не бързайте да се радвате.


След ареста на ръководството на отдел "Наркотици" в ГДБОП началникът на службата Ивайло Спиридонов и заместник-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев хвърлиха оставки. Гешев обаче тушира емоцията с уверението, че акцията не бива да се приема като "лош знак за структурите на МВР". Ако обаче е вярно, че удрят Спиридонов като човек на Цветан Цветанов, държавност не търсете - разчистват се просто нарко територии.

Действа се също в забележителен синхрон – главният прокурор пробива мощно, вътрешният министър веднага обявява предстоящи промени в службата, ръководството подава оставка, а премиерът адмирира:

"Поздравявам ви! Приемаш оставките, предлагаш ново ръководство и продължавате напред. Както съм казвал винаги, трябва да си почистим къщичката. Без компромиси към всички!".

Но ето и някои несъответствия. В последните две-три години същата ГДБОП удари първо наркогрупата на сина на Йоско Костинбродския - Иван и Петко – Пендака, която напирала агресивно да стане лидер на пазара. После беше ударена и смятаната за №1 „Люлинска банда” начело с Весо Паяка и Радо Ланеца. Излиза, че след подобни акции подсъдимите, по които са в ареста или се издирват, градовете трябва да са чисти от наркозаразата. Но не са!

Сега обаче ни казват, че арестуваните началници в нарко сектора на ГДБОП опъвали чадър над една група с профилактиране на две-три други. 


Да ви звучи като принципа на перпетуум мобиле, при който движението се самовъзпроизвежда по неясни закони?! За да сте напълно убедени, проверете как върви нощем купонът в големите диско- и чалготеки, преди да празнувате поредния свършек на недосегаемите. И пазете децата си от държавници, които много обещават!


Facebook logo
Бъдете с нас и във