Банкеръ Daily

Общество и политика

МОН обяви обществена поръчка за над 24 хил. таблета

Министерството на образованието и науката (МОН) обяви обществена поръчка за закупуване и доставка на 24 500 таблета за обучение от разстояние в електронна сред.

Устройствата ще са подходящи за оборудване с карти за безжичен интернет. През миналата година от просветното министерство са дали възможност на директорите да купуват такива карти с реализираните икономии от бюджетите на училищата.

След решението на правителството от началото на тази седмица за осигуряване на допълнително финансиране МОН вече е поръчало 15 500 преносими компютъра, таблети с Windows и хромбуци по действащи договори. Очаква се те да стигнат в училищата до началото на учебната година. С таблетите по обявената днес обществена поръчка ще се покрият изцяло заявените от училищата потребности от допълнителни устройства.

Откритата днес процедура е с прогнозна стойност 4.5 млн. лв. без ДДС.

Документи за участие в нея се подават до 25 август.

Очаква се договорите за доставка и поддръжка да бъдат сключени до края на септември, а таблетите да бъдат доставени в училищата през октомври.

Припомняме, че министърът на образованието Николай Денков посочи три приоритета на МОН за безпроблемно начало на учебната година на фона на задаваща се нова вълна от разпространение на коронавирус.

Facebook logo
Бъдете с нас и във