Банкеръ Daily

Общество и политика

Моловете и фитнесите отварят при строг контрол

Възможно да има търговски обекти, които няма да могат да отворят.

На 4 февруари врати отварят големите търговски обекти, фитнес центровете, залите за танци и култура.  Назначен е по-голям брой персонал, който да следи строго за спазването на мерките.

„Мерките при които ще отворим са добре известни още от преди затварянето ни. Имаме разделяне на потоците, извършва се многократна дезинфекция на търговския център. Ние сме едно абсолютно сигурно място за пазаруване. Спазваме всички препоръки на здравните власти“, обясни управителят на търговски център Димитър Кехайов пред Нова телевизия.

„Ако охраната забележи нарушаване на правилата, хората ще бъдат предупреждавани“, каза още Кехайов и добави, че е възможно да има търговски обекти, които няма да могат да отворят.

„Още от първата вълна на вируса, възможността да изпълняваме задълженията си към наемодателя беше изчерпана. Ние прекратихме дейност и доста колеги се намират в същото положение. Моментът, в който кредиторите ще си поискат плащанията ще бъде критичен“, каза представителят на Българската ритейл асоциация Тодор Тодоров.

„Мерките са същите като при предходното затваряне. Всеки клиент ще дезинфекцира ръцете си и ще измерва температурата си при влизане в залата. Всеки ще е длъжен да има и собствена кърпа, която да поставя на уредите. Те пък ще бъдат дезинфекцирани след употреба“, обясни управителят на спортен център Мария Станчева и добавя, че и нужната дистанция между самите уреди също е предоставена на клиентите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във