Банкеръ Daily

Общество и политика

Можех да променя страната, но не ми позволиха, заяви Орешарски на откриването на кампанията си

Правителството, което можеше да промени посоката на страната, но не му позволиха. Така оцени управленския си опит кандидатът за президент Пламен Орешарски.

Кандидат-президентската двойка Пламен Орешарски – Данаил Папазов стартираха кампанията си за участие в предстоящите избори за държавен глава от Варна, предаде БГНЕС.

Бившият премиер заяви, че двамата с Папазов имат дълъг управленски опит и го представи като един от най-успешните министри, в кабинета, който оглавяваше. Той добави, че няма да прави отчети на миналото, а ще се насочи към бъдещето.

„До скоро не вярвах в бъдещето, страхувах се от него – не за себе си, а за нашата страна”, призна той. "Защо трябва да гласувате за нас", обърна се Орешарски към присъстващите на откриването на предизборната кампания и продължи: "Президентската институция трябва да се деполитизира и да се върне на хората – това е първата основна причина и ние може да го направим. Ние сме необвързани с политически платформи и зависимости. Достатъчно и двамата сме били обвързани по стечение на обстоятелствата в миналото, но в изпълнителната власт е така. Имаме достатъчно както позитивен, така и негативен опит в управлението", заяви още Пламен Орешарски.

Facebook logo
Бъдете с нас и във