Банкеръ Daily

Общество и политика

Може да се кандидатирам за президент, обяви Кубрат Пулев

Кубрат Пулев

Боксьорът Кубрат Пулев обяви, че би се кандидатирал за президент. 

"Защо не?". Президентът Радев би бил силен опонент на едни избори, но не това е най-важното, а какво ще се направи за България", коментира Пулев пред Би Ти Ви и допълни, че  страната има нужда от силно управление, а в момента "няма държавност и сме като разграден двор, където всеки може да се меси и да прави каквото си иска".

Към момента Кубрат Пулев няма да влиза в политиката. Не изключва обаче възможността да създаде своя партия. По неговите думи много негови приятели са му казвали, че трябва да се включи в политиката и „може би този ден е близо“.

Пулев сподели, че е мислил и за име на своята евентуална политическа формация и е харесал "Велика България", защото за него "България е велика".

Що се отнася до направеното му от председателя на КОД Петър Москов предложение да влезе сега в политиката, Кубрат Пулев заяви, че на този етап ще продължи да дава на българите "готина енергия от боксовия ринг".

Боксьорът заяви още, че не може да бъде използван и няма да го позволи. Сигурен е, че не това е била целта на предложението на Москов, чиято формация определи като "готини хора на фона на политическата прослойка".

Ако влезе в политиката, той ще разчита на подкрепата на българския народ. Първото нещо, което би направил като политик, е да повиши пенсиите, защото пенсионерите са в окаяно състояние.

Facebook logo
Бъдете с нас и във