Банкеръ Daily

Калоян Паргов:

Може да отстъпим от червените си линии в името на стабилен кабинет

​Знаете, че дадохме широк мандат за разговори с политически сили по отношение на приоритетите на едно бъдещо правителство. Това, което чухме от медиите, мисля, че не е достатъчно и трябва да чуем някаква конкретика. Това каза пред журналисти председателят на БСП-София Калоян Паргов.

,,Трябва да чуем дали ще има писмено споразумение, на базата на което да се обуславя една или друга подкрепа. Трябва да видим дали има и червени линии, които ние ще поставим и които ще бъдат разграничителни'', посочи още лидерът на столичните социалисти.

"Червените линии може да са мажоритарният вот, проекта за АЕЦ "Белене", субсидиите от 1 лев... това са позициите на БСП, но с цел да има стабилно правителство може тези въпроси да се оставят настрана и да не се поставят на този етап. Но все пак всяко партньорство си има цена", уточни той.

По думите на Паргов нови предсрочни избори ще са "лош вариант за БСП".

Националният съвет на БСП се събра в 14 ч., за да реши окончателно дали партията ще подкрепи предложеното от "Има такъв народ" правителство. Вчера ръководството на парламентарната група на "БСП за България" беше запознато с персоналния състав на проектокабинета, оглавяван от кандидата за премиер Пламен Николов. Преди това стана ясно, че приоритетите на социалистите и тези на хората на Слави Трифонов съвпадат в много голяма степен.

След вчерашната среща между парламентарната група на социалистите и „Има такъв народ“ лидерът на БСП Корнелия Нинова подчерта, че трябва да бъде направена поредната важна стъпка, а тя е да се намери подходящата форма за подкрепа на политики.  

Социалистите са разделени. Преобладава желанието, ако се дава подкрепа, тя да е срещу писмено споразумение с ангажименти. Това обаче отказват от ИТН. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във