Банкеръ Daily

Общество и политика

Може да има още смени в структури в отбраната

Възможни са още смени в отбраната, ако се открият нарушения на принципи на правилно управление и добро стопанисване. Това заяви служебният вицепремиер и министър на отбраната Стефан Янев, цитиран от БТА.

Повод за коментара са смените на ръководството в дружества и структури в системата на отбраната. Янев обясни, че мотивите винаги са едни и същи - липса на правилна ефективност в тяхната работа, както и че желаните финансови резултати не се постигат. 

Той  посочи, че единственото дружество, което има някакъв положителен баланс, е ТЕРЕМ, и той е на базата само на един негов клон - "Флотски арсенал", и на базата на договор, който е поне от три години. 

"Ако при продължаващите проверки намерим нарушение на принципи на правилно управление, нарушение на принципи на добро стопанисване - ако говорим за други дружества, или в частност в администрацията, т.е. отклонение от нормалните служебни ангажименти и задължения на всеки един, ще има още смени", обясни министърът.

На въпрос, че според предшественика му "червената метла действала през служебното правителство", Янев каза, че не вижда нито червена, нито зелена или друга от спектъра на дъгата.

"Разбирам, че партиите са в предизборна борба в момента, но нека да припомним, че служебното правителство не участва на изборите, така че да бъдат така добри техните послания да разменят между тях, и да търсят "сърцата и умовете" на избирателите с послания към тях, а не по отношение на служебното правителство, коментира още Стефан Янев. 
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във