Банкеръ Daily

Станислав Балабанов от ИТН предупреди:

Може би в скоро време ще имаме много сериозен проблем в коалицията

Изборът на гуверньор на БНБ не е нещо, което е заложено в коалиционното споразумение. Ние вървяхме по пътя, предложен от Кирил Петков и Асен Василев, а именно за управител на БНБ да спечели най-добрата кандидатура. Всички спекулации, че е имало предварителна договорка за обща кандидатура не са истина. Това коментира народният представител от "Има такъв народ" пред БТВ. 

"Каримански е достатъчно доказан във времето, изнесе втори бюджет на гърба си. Ние подходихме практично и извадихме една подготвена кандидатура. Въпреки това срещу Любомир Каримански се изля страшна помия в последните седмици'', каза още той.

По темата с разплащането на строителните работници Балабанов заяви, че Лена Бориславова е създала "правен хаос", предлагайки парламентът да стане принципал на тези средства и депутатите да решават как те да се изразходват и да се разпореждат за всяка една поставена мантинела.

Смятам, че тази отговорност трябва да бъде не на Народното събрание, а на Министерски съвет, обясни депутатът от ИТН.

Станислав Балабанов посочи, че от партията са предложили да бъде създадена комисия в парламента, която да следи всички министерства, защото "през тях се харчат нашите пари". И допълни, че огромна част от средствата от Плана за възстановяване и устойчивост ще минат през Министерството на иновациите и растежа.

Относно преговорите за членство на Северна Македония в ЕС той предупреди, че е възможно в скоро време да настане "огромен проблем в коалицията", което вече ще доведе до истинско напрежение.

Думите на Балабанов са по повод слуховете, че Кирил Петков е уверил европейските партньори в Брюксел, че България ще вдигне ветото си за начало на преговорите със Северна Македония за членство в Общността.

"Няма лошо ЕС да търси възможност да разшири европейското семейство, но при ясни условия. Няма цена, на която да предадем България", закани се Балабанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във