Банкеръ Weekly

Общество и политика

Модернизират жп линията Пловдив - Стамболийски

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов ще даде начало на строителството на железопътния участък Стамболийски – Пловдив, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Събитието ще се проведе от 12.30 часа, в Пловдив.

На церемонията ще присъстват и търговското аташе на Република Австрия Михаел Ангерер, генералният директор на ДП НКЖИ инж. Милчо Ламбрев, кметът на Пловдив Иван Тотев, областният управител на Пловдив Венцислав Каймаканов, депутати, както и представители на общинската и областната администрация, и други официални гости.

Модернизацията на железопътната отсечка Стамболийски – Пловдив е част от проекта „Модернизация на железопътния участък Септември – Пловдив – част от Трансевропейската железопътна мрежа” и се осъществява със съфинансиране от Кохезионния фонд, чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. Стойността на договора за изграждането на жп участъка Стамболийски – Пловдив е над 67 млн. лв. с ДДС. След завършването на обекта влаковете по трасето ще могат да се движат със 160 км/ч.

Facebook logo
Бъдете с нас и във