Банкеръ Daily

Общество и политика

Мобилно приложение насърчава алтернативните начини на придвижване

Мобилното приложение Sofia Coin насърчава алтернативните начини на придвижване. То е разработено по проект ИНОЕЪР с активното участие на  Столична община и Асоциация за развитие на София.

Мобилното приложение не ви ограничава по никакъв начин. Няма значение дали ще решите да вървите пеша, да карате стандартно или електрическо колело, да се повозите на електрическа тротинетка, резултатът е един и същ – спестени вредни емисии за околната среда, за вас - повече движение и разнообразни награди.

Всичко зависи от това колко километра ще изминете по екологосъобразен начин на придвижване. След всяко регистрирано придвижване можете да видите изминатото разстояние, колко вредни емисии сте спестили, а можете и да се похвалите на близки и познати с постижението си.

„Спести пари за билет на концерт на любимата ти група – използвай велосипед, върви пеша или друг алтернативен метод, чрез който мислиш за своето здраве, спестяваш и си изкарваш добре“, казва Мирослав Еманоилов, изпълнителен директор на "Ивентим" за България и Румъния.

„Tвоят град, твоят свят имат нужда от зелена енергия. Алтернативните методи за придвижване са онази скрита сила за по-чист въздух. Свали, използвай, печели ... С приложението Sofia Coin всеки един от нас е част от промяната за един по-различен и зелен град“, отбелязва Добромир Чолаков, управител на E-bike Rental.

Още по-важно е, че на всеки четири месеца публично ще бъдат обявявани най-често използваните пешеходни и веломаршрути. Тези трасета ще бъдат включени в инвестиционната програма на Столична община, за да се гарантира доброто им състояние и удобните за потребителя връзки. Така данните от приложението ще служат за подобряване на политиката за велосипедно и пешеходно придвижване в София. "Отдавна имахме нужда от възможност като Sofia Coin, така че движението на велосипедистите да бъде надеждно отразено от общината. Карайте и отчитайте километрите, изминати с колело в града – участието означава много за бъдещото развитие на реалните ни нужди за активно придвижване", призовава Радостина Петрова от сдружение „Велоеволюция“.

Подкрепата на хората е най-важна, за да постигнем устойчива градска мобилност. 

Проектът ИНОЕЪР е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Инициативата „Иновативни дейности за градско развитие“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във