Банкеръ Daily

Столична община организира

Мобилни екипи за ваксиниране във фирми и предприятия

Столична община ще организира мобилни екипи, които да ваксинират на място във фирми и предприятия желаещите граждани.

От понеделник, 5 юли, ще се приемат заявки от фирми, предприятия, бизнес центрове, в които има поне 50 служители.

На сайта на Контактния център на Столична община на 5 юли ще бъде публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят.

Това реши на днешното си заседание Софийския оперативен щаб за борба с COVID-19.

От понеделник, 5 юли, Столична община ще приема заявки от фирми, предприятия, бизнес-центрове, в които има поне 50 служители, които желаят да се ваксинират и ще изпращаме ваксинационен екип на място. Това съобщи във Фейсбук и кметът на София Йорданка Фандъкова.

„С това решение на софийския щаб, целим да улесним и ускорим процеса на ваксинация в София“, посочва тя.

„На сайта на Контактния център на Столична община на 5 юли ще бъде качено заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят.  Допълнителна информация за кампанията ще може да получи и на нашия телефон – 0700 17 310. След подаване на заявлението, нашите екипи ще се свържат с управителя за уточняване на организацията“, уточнява столичният кмет.

„Целта на кампанията за ваксинация на общината е да отидем по-близо до гражданите. Затова открихме и мобилните пунктове за ваксинация в парковете и търговските центрове през уикендите“, казва Фандъкова.

Заради високите температури и по-голяма сигурност за здравето на медицинските екипи и гражданите, от този уикенд ще работят следните пунктове на закрито:

- в търговските центрове „Парадайз“, „Сердика център“ и „Ринг мол“;
- в Културния дом в „Искър“ и читалището в кв. „Христо Ботев“.

„Днес получихме инструкция от Столичната регионална здравна инспекция за ваксинацията на децата над 12 г. Те могат да бъдат ваксинирани с ваксина „Пфайзер“ от личните си лекари или във ваксинационните пунктове. Ваксините на „Янсен“ и „Модерна“ са за лица над 18 г.“, посочва кметът.

„Заедно с проф. Кантарджиев, който е част от софийския щаб, организираме и кампании за насърчаване на ваксинацията на служителите на големите общински предприятия, чиято дейност е ключова за функционирането на града. Научните изследвания показват, че новият вариант на КОВИД-19 се предава по-лесно. Единственият начин да се предпазим от рязко увеличение на броя на заразените от октомври, е сега да увеличим процента на ваксинираните,“ обяснява Йорданка Фандъкова.

Продължава и ваксинацията в 8 общински поликлиники /Диагностично консултативни центрове/ в София. Тя се извършва в делничните дни, след предварително записване. Списък с телефони за резервация на час и адреси може да се намери на страницата на Столична община:  https://www.sofia.bg/documents/20182/12407818/12.jpg/00dffa30-0cc8-4c24-819a-3615efa49e04?t=1621271022155

Facebook logo
Бъдете с нас и във