Банкеръ Daily

Георги Панайотов:

МО ще е готово с проектобюджет за 2022 г. преди новия парламент

Министерството на отбраната ще е готово с предложението си за бюджет за 2022 година още преди да бъде конструиран новият парламент. Това заяви във Велико Търново служебният военен министър Георги Панайотов.

Според служебния министър на отбраната Георги Панайотов приоритетът на Военното министерство за догодина би трябвало да е превъоръжаването на Българската армия.  

„Като процент ние имаме съюзнически ангажименти да е 2% от Брутния вътрешен продукт през 2023 година да достигнем този процент. Трябва да се случи, вървим нататък“, подчерта той. 

Служебният военен министър посочи още, че се надява да бъде продължена тенденцията в държавния бюджет отново да бъдат включени средства за увеличение на заплатите на военнослужещите. 

„Това е едно доста сложно упражнение, което не зависи само от министъра на отбраната. Трябва да седнем, да разговаряме, да видим какви са приоритетите и да предложим съответно на българския парламент да одобри един бюджет“заяви министърът на отбраната Георги Панайотов във Велико Търново, където участва в честванията за 113-ата годишнина от обявяването на Независимостта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във