Банкеръ Daily

Надежда Йорданова:

Много отговорно и добро решение на НС за българския интерес

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова нарече одобрения от парламент проект за решение, който може да отблокира процеса на интеграция на Северна Македония с Европейския съюз като "много отговорно и много добро решение на Народното събрание за българския интерес". Министър Йорданова бе на посещение в женския затвор в Сливен за среща с лишени от свобода, които определят себе си като жертви на домашно насилие.

Правосъдният министър коментира още, че това решение на Народното събрание е закъсняло.  

"Мисля, че народните представители можеше да пратят премиера с адекватен мандат в Брюксел и още в предходния ден", посочи тя.  

По повод обвиненията на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, че с гласуването си днес 170 депутати са продали Северна Македония, министър Йорданова заяви:  

"Национално предателство би било, ако не отворим европейската перспектива на Северна Македония. Северна Македония трябва да бъде член на Европейския съюз. В противния случай ние я оставяме в орбитата на Русия. Това е национално предателство".  

На въпрос как ще бъде защитен интересът на българите, живеещи в Северна Македония, след днешното решение на парламента министър Йорданова каза:  

"Интересът на българите в Северна Македония най-добре се защитава тогава, когато България има подкрепата на Европейския съюз и настоява, и следи много внимателно как се спазват човешките права и съответно как се престава с езика на омразата".  

Facebook logo
Бъдете с нас и във