Банкеръ Daily

Общество и политика

ММА бойци нахлуха в Министерството на спорта

Представители на ММА федерацията. Снимка: Министерство на младежта и спорта

Група състезатели по ММА са нахлули в Министерството на спорта. На място има полиция и жандармерия.

Шефът на федерацията Станислав Недков - Стъки е настоял  да се срещне с министъра на спорта без да се се уговорили предварително, затова  е подаден сигнал до 112. Причината за недоволството на спортистите е скандала от последните дни. 

В четвъртък говорителят на служебното правителство Антон Кутев заяви, че е изкарал един час в Министерството на спорта и разбрал защо ММА бойците се занимават с политика - защото печелят повече от нея, отколкото от спорт.  На 16 юни говорителят на служебното правителство Антон Кутев обяви, че чрез Министерството на спорта са раздадени непрозрачно около 5 млн. лева. Служебният министър на спорта Андрей Кузманов съобщи в началото на седмицата, че през последните години конкурси в спортното министерство по програми за изпълнение на младежки дейности, превенция на хазарта и превенция на наркотични зависимости, са провеждани без външни оценители и без критерии за участие.

"Станислав Недков ни будалка. Федерацията, която той управлява, е получила над 1 млн. лева.  Тези 220 хил. лв., за които говори той, са само по програмата за превенция на зависимостите. Отделно федерацията е взимала всяка година по 180 хил. лв., получавани са средства и по други програми", обяви Кутев.

По-рано бившият министър на спорта Красен Кралев определи като манипулация обвиненията на служебното правителство за злоупотреби със средствата по програми за младежки дейности. По думите на Кралев от програмите са се възползвали десетки спортни и младежки организации от цялата страна. Той уточни, че сумите са били не милиони, а 30 до 40 хиляди лева годишно на спечелен проект.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във