Банкеръ Daily

Общество и политика

"Младост" няма да се откаже от референдум, заяви кметът Иванчева

"Младост" няма да се откаже, ще има пряка демокрация. Ще обжалвам в съда решението на СОС. Ще бъде заведено дело и относно броя на хората, подкрепили подписката за референдум. Гражданите отново ще събират подписи за нов референдум. При всички случаи ще има референдум, дали аз ще го инициирам като кмет, или гражданите, не знам още. Това заяви кметът на район "Младост" Десислава Иванчева след като Столичния общински съвет отхвърли предложението за местен референдум в "Младост" за забрана на строителството там. 

"Застрояването в "Младост" е пагубно за живота и здравето на жителите на района.1541 жители на "Младост" ще починат до края на годината от белодробни и сърдечни заболявания в следствие на мръсния въздух. Имам математик в екипа - районен заместник-кмет. Врабчетата също изчезнаха. По-скъпо ще бъде НЗОК да ни лекува, а по-евтино ще е да запазим зелените площи", коментира Иванчева, цитирана от БТА.

Тя обяви, че има нови шест случая на откраднати земи в "Младост", където "вилнеят 2-3 имотни мафии". Според нея трябва да бъдат създадени комисии, които да разследват тези кражби. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във