Банкеръ Daily

Общество и политика

Младите в ДСБ настояват за нова конституция и лустрация

Партията Демократи за силна България настоява за промяна на конституцията и лустрация. 

"Ние от Национален Младежки Клуб към ПП “ДСБ” , заставаме твърдо зад исканията на " Демократична България ” за работа върху промяна на конституцията целяща върховенството на закона , разделението на властите и възстановяване на парламентарната република. Заставаме твърдо зад искането за лустрация, за освобождаването на българската демокрация от бремето на агентурата оставена от комунистическият режим. Осъждаме, липсата на позиции на организации, които се изразяват като лидери на младите хора във времена, в които не се изпитват дълг, морал и смелост да застанеш с името си и да защитиш ценностите, които браниш през годините и на които се основава активността ви", се казва в позиция на партията.

Според тях Национален младежки форум и Национално представителство на студентските съвети са лишени от смелост и е недопустимо да не реагират при настоящата обстановка.

"Когато младите хора протестират, борят се и за пръв път от години насам са загърбили политическата апатия за нещо по-голямо от тях самите - не е правилно и не е морално хората, които са се борили за точно това през годините да мълчат в подкрепа на едно корумпирано до основата си управление", се казва още в позицията.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във