Банкеръ Daily

Илияна Йотова:

Младите хора днес негодуват и са по площадите, защото искат промяна

„Младите хора днес негодуват и са по площадите, защото искат промяна. Те не се борят за власт, а за родината, която им дава перспектива да останат тук, а не да работят за просперитета за чужди държави. Нека младите да ни покажат как трябва да се развиваме оттук нататък. Разчитам на тях.“  Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването на изложба с творби на участниците в Международния културен форум „Велики Преслав – история на цял един народ“.

България има много талантливи и умни деца. Тези грамотни млади хора ще съградят България, за която всички мечтаем – империя не на територията, а на духа и културата, както ни завещаха дедите ни, изтъкна Илияна Йотова.

Вицепрезидентът определи форума като здрава нишка, която събира всички българи, независимо в кой край на света се намират. „Идеята, родена в класните стаи на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ във Велики Преслав, се превърна в кауза и трябва да получи своето още по-голямо национално звучене“, подчерта тя.

„Стъпиш ли на земята на Велики Преслав, чувстваш невероятна енергия, която нашепва за златни векове и за много слава и гордост. С форума „Велики Преслав – история на цял един ден народ“ предавате на следващите поколения гордостта, че си българин, разказвате чудесната приказка за България“, посочи вицепрезидентът. Йотова заяви, че от Велики Преслав тръгва една от най-дългите държавнически традиции в Европа – българската. „Преславската книжовна школа не само роди една нация със собствен език и култура, а ги пренесе и далеч извън пределите на България. Тук се положиха основите на третата славянска цивилизация – християнската. Не допускайте никой никога да пренаписва историята ни“, обърна се вицепрезидентът към присъстващите.

Приветствието си вицепрезидентът завърши с думите: „Историята ни сочи, че от кризите излизаме по-силни заедно. Ние всички сме част от едно общество и то ще успее само ако е заедно.“

Facebook logo
Бъдете с нас и във