Банкеръ Daily

Общество и политика

Млади социалисти искат оставката на Нинова

Националният съвет на БСП решава на присъствено заседание =дали да подкрепи президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат. Предвижда се социалистите да обсъдят също резултатите от парламентарните избори и задачите пред БСП.

Пред централата на партията млади социалисти от Перник поискаха оставката на председателя на БСП Корнелия Нинова заради слабия резултат на изборите и защото за първи път в групата на левицата нямало депутат под 35-годишна възраст. Младежите скандираха "Оставка".

Минало е отдавна времето на този председател и изборите го показаха, коментира в отговор на журналистически въпрос Кирил Добрев на влизане в сградата на БСП. Нинова трябва да излезе пред партията и да се извини за всичко, което направи, смята той. "Защо беше необходимо да загубим изборите, за да подкрепим Румен Радев сега. Защо се дърпаше това ръководство", попита Добрев.

На въпрос ще има ли ново Изпълнително бюро, Янаки Стоилов отговори, че този априлски пленум няма да има исторически характер. Той отбеляза, че въпросът за избор на Изпълнително бюро не е в дневния ред.

Facebook logo
Бъдете с нас и във