Банкеръ Daily

Общество и политика

Младен Маринов: Записите с полицейското насилие не са укривани

"Искам да се извиня и да кажа, че съжалявам за случката, която стана достояние за превишаване на полицейските правомощия." Това каза депутатът от ГЕРБ и бивш вътрешен министър Младен Маринов пред журналисти в парламента.

"Искам да заявя и преповторя. Искам да се извиня и да кажа, че съжалявам за тази случка, която ни стана достояние - за превишаване на полицейските правомощия при използване на физическа сила и помощни средства. Като полицай и като човек не допускам такива действия. Именно в тази посока веднага на 10 юли вечерта, когато станаха известни видеоклипове, които бяха заснети от протестиращи и където се виждаше, че има някакво движение, някакво насилие, аз разпоредих незабавна проверка. Виждате, че днес г-н Рашков, реално потвърди това, което аз ви казвам. Тези записи не са укривани, тези записи са иззети по съответния ред, тези записи са приобщени към дисциплинарното производство, след което са изпратени по компетентност в прокуратурата. Това е, което налага и позволява законовият ред. Пак повтарям тези записи и днес стана ясно от изказванията на министър Рашков, не са укривани", заяви още Младен Маринов.

Той обърна внимание този случай да не изважда от обществения фокус множеството случаи на пострадали полицаи. "Нека те да бъдат също толкова силно във вашия фокус, колкото и този случай", посочи депутатът от ГЕРБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във