Банкеръ Daily

Общество и политика

Младен Маринов има връзки с криминалния контингент, твърди Рашков

Според служебния вътрешен министър Бойко Рашков отнемането на лиценза на охранителната фирма "Делта Гард" се е случило твърде късно. По думите му ръководството на фирмата е имало обща дейност с бившия силов министър от ГЕРБ Младен Маринов, който е имал контакти с криминалния контингент. А общата дейност се развивала по времето, когато Маринов е бил служител на МВР, а главен секретар на ведомството е бил бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Израстването на Борисов до министър-председател е съпътствало израстването на въпросния служител до министър на вътрешните работи, каза Рашков и добави: "Има материали, говорещи красноречиво за връзки на този служител с лица от криминалния контингент като Митьо Очите, с известните братя Маргини и доста други, което не е много лицеприятно както за този бивш министър, така и за самото МВР, което до момента не е разкрило данни в тази посока."

Министър Рашков беше в Кърджали във връзка с борбата срещу търговията с вот. "На предходните избори предупредихме хиляди лица, за които бяха постъпили данни, че извършват действия по купуване на гласове. Подлагани сме на критики от ГЕРБ и ДПС. Защо точно тези две партии с най-голям финансов ресурс и които очевидно купуват гласове, са против действията на МВР", запита Рашков.

Акциите срещу купуването на гласове продължават. В Русе са открити левове, евро и злато за около 200 000 лева. Десетки хиляди са намерени във Варненско и в Гурково. Рашков посочи, че решенията на местните служители на ОДМВР и прокуратурата се вземали под външно влияние. А чрез назначени от кметове комисии се давала възможност лица, които нямат ТЕЛК, а са например с високо кръвно, да да гласуват с подвижна урна. Тече проверка по случая и Централната избирателна комисия ще бъде информирана за резултатите. По думите на министъра прокуратурата не работи достатъчно активно по започнатите дела за купуване и продаване на гласове.

Facebook logo
Бъдете с нас и във