Банкеръ Daily

Общество и политика

Младежи - СДС: Професор "80% дебили" пак обиди българите

"Живото хибридно оръжие – професор „80 процента дебили“, днес отново обиди българското население, като го нарече „инфантилно“ и заля ефира с антиевропейска пропаганда. Народният представител от БСП проф. Иво Христов демонстрира как се подменя най-новата ни история и хладнокръвно и методично се правят опити за завръщане на България в Кремълската прегръдка." Това се казва в позиция на младежката организация на СДС.

"Той направи ретроспекция на министър-председателите, управлявали България в последните 30 години, благодарение на които влязохме в НАТО, ЕС и чакалнята на еврозоната, като арогантно ги нареди в една група с комунистическия сатрап Тодор Живков. В същото време  услужливо забрави да упомене социалистическите премиери Луканов, Виденов и Орешарски, които доведоха България до безпрецедентни икономически, продоволствени и политически кризи", гласи още позицията.

"Поредните обиди към българските граждани, опитите за преиначаването на прехода и насаждане на пещерен евроскептицизъм, са достатъчни, за да попитаме дали Иво Христов е достоен да бъде български народен представител. Тъй като не очакваме реакция от партията-закрилница БСП, се надяваме на следващите парламентарни избори подобни хора да не намерят място в листите на нито една политическа формация. Ние, като млади хора, не си представяме как такива професори могат да ни обучават и да влияят върху изграждането ни като свободни личности и граждани на европейска държава", завършват членовете на младежката организация.

По-рано днес от младежката организация на ГЕРБ настояха за оставката на Иво Христов заради това, че е използвал израза инфантилно българско население".

Facebook logo
Бъдете с нас и във