Банкеръ Daily

Общество и политика

Младежи - ГЕРБ настояват за оставката на проф. Иво Христов

Младежката организация на ГЕРБ настоява за оставката на депутата от "БСП за България" проф. Иво Христов заради негови изказвания пред медии. Това обяви зам.-министърът на външните работи и лидер на Младежи - ГЕРБ Георг Георгиев на брифинг в централата на партията.

"Това е, за съжаление, един много унизителен рецидив. Кратко време след като българите бяха определени на 80% като дебили, днес проф. Иво Христов ги нарече в ефира на национална медия „инфантилно българско население“. Като млади и интелигентни хора, които не припознават себе си нито дебили, нито като инфантили, като млади хора, които не могат да се съгласят с тази градация – преди бяха 80%, сега всички ние сме определени като инфантилното българско население, смятаме, че вече Иво Христов няма нито моралното, нито каквото и да е друго политическо право да представлява българския народ", каза Георгиев.

Младежката организация на ГЕРБ ще настоява всички парламентарни и извънпарламентарни политически партии в България да коментират и осъдят думите на Иво Христов.

Георг Георгиев подчерта, че същевременно, ако погледнем дебата в рамките на Европарламента, ще видим, че лицето на страната ни е изключително добре представено благодарение на нейното правителство и на премиера Бойко Борисов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във