Банкеръ Daily

Общество и политика

Мюзикълът "Коса" ще бъде поставен на крепостта "Царевец"

Легендарният мюзикъл "Коса" ще бъде поставен на крепостта "Царевец". Незабравимите хитове от саундтрака на култовия филм на режисьора Милош Форман можете да чуете  на пети септември от 21.00 часа.

Постановката на пловдивската опера е поредното заглавие от афиша на летния музикален фестивал "Сцена на вековете", организиран във Велико Търново. 

В ролите на Клод Буковски, Бъргър, Улф, Шийла, Рони и цялата плеяда от любими герои от "Коса", публиката на Велико Търново ще види актьорите Радослав Владимиров, Стелиан Радев, Маги Джанаварова, Едит Унджиян, Мартин Константинов, Весела Делчева и Елена Сиракова. Диригент е Константин Добройков, а режисьор - Георги Динев.

Последното заглавие в афиша на втория Летен сезон на българските оперни театри "Сцена на вековете" 2017 е концертът "Фондацията в операта", който ще се състои на 8 септември в Летния театър на Велико Търново, съобщиха от Община Велико Търново. 

"Сцена на вековете" е най-дългогодишният и успешен културен проект на Община Велико Търново. Музикалният форум е носител на престижния лейбъл "Европа на фестивалите, фестивалите на Европа" 2017-2018.

В тазгодишното издание на фестивала с десет спектакъла участват оперите от Бургас, Варна, Пловдив, Русе и Стара Загора и МДТ "Константин Кисимов"-Велико Търново. 

Специално за публиката след всеки спектакъл се излъчва емблематичното за Велико Търново аудио-визуално шоу "Царевград Търнов - Звук и светлина". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във