Банкеръ Daily

Общество и политика

Митов след връщането на мандата: Не искаме да бавим процедурата

Не искаме да бавим процедурата, трябва да се върви напред бързо. В момента очевидно се водят задкулисни разговори от другите партии и те нищо не казват, не казват нищо и за политики. Това заяви  излъченият за кандидат- премиер от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, след като върна на президента Румен Радев мандата за съставяне на правителство.

"Върнахме мандата без да мине за гласуване в парламента, защото там се завърнаха порочни практики – гласуване с чужди карти и приемане на порочни правила", каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която на практика повтори думите на премиера в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. "Няма нужда гражданите да стават свидетели на низости при гласуването на състава", добави тя.

"Положихме усилия, поканихме партиите, за които смятаме че имаме допирни точки. Не знаем обаче какви предложения имат във връзка с развитието на държавата, не знаем кой ще се появи за министерски пост", посочи Атанасова. И обясни, че пред президента са изразили своите притеснения за темите, които не са в дневния ред на парламента.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във