Банкеръ Daily

Общество и политика

Митов призова за твърди мерки срещу трафика на хора

Когато говорим за трафик на хора, трябва да си признаем, че има още много работа да се свърши, не само в България, но и в рамките на целия ЕС. Това каза министърът на външните работи Даниел Митов пред журналисти след официалната церемония по повод преизбирането на Горан Свиланович за генерален секретар на Съвета за регионално сътрудничество.

„Бежанската криза е много сериозна и всички държави членки очевидно се опитват да намерят начин, с който да контролират своите граници и миграционния натиск. България отдавна е направила това - ние не само контролираме границите си, а имаме и добре изградена система за регистрация и координация с всички останали държави членки”, коментира Митов след решението на Унгария и Германия да предприемат мерки по затваряне на границите си заради бежанската вълна.

„Когато става въпрос за хора, които се придвижват в рамките на ЕС, проблемът е, че когато говорим за трафик на хора, трябва да си признаем, че има още много работа да се свърши, не само в България, но и в рамките на целия ЕС”, каза още Даниел Митов.

„Това е ужасяващ феномен, с който трябва да се борим по максимално твърд начин. За това съм призовавал няколко пъти всички-държави членки да обърнат много сериозно внимание на това и да изградят системи, с които да увеличат наказателната отговорност за хората, които се занимават с подобен род дейност”, коментира още външният ни министър.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във