Банкеръ Daily

Общество и политика

Митов: Отказът на "Демократична България" е политическа незрялост

Кандидатът на ГЕРБ за премиер Даниел Митов определи отказа на "Демократична България" да разговаря с партията на Бойко Борисов за съставяне на кабинет като проява на политическа незрялост.

"Сега, ако искат, могат да отидат да преговарят с БСП, с ДПС – сами влизат в ситуация, която не е в тяхна полза", каза Митов. Не можем да си обясним защо се отказват подобни разговори. Ние сме заявили, че правосъдна реформа желаем. Това е също поле за разговор с "Демократична България", но в държавата има и други системи, има и социална политика, има и външна политика, енергетика. Най-малкото трябва да се влезе в разговор по всички теми“, заяви Митов.

"Не зная как ДБ стигнаха до извода, че могат да дадат абсолютно безусловна подкрепа на групата на "Има такъв народ", след като до вчера се отнасяха към тях по съвсем различен начин", каза още той.

Митов преповтори думите на премиера в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той също се възмути, че от "Демократична България" биха подкрепили правителство, излъчено от "Има такъв народ". "Слави Трифонов не обича хората и каквито и протести да има, никога няма да се съобрази. Може би това е по-правилно. Не знам. Той е твърд човек и аз много го харесвам. Веднъж със Слави Трифонов бяхме на кино и срещнахме Иван Костов с неговата съпруга пред киното. Той се здрависа с мен. Слави Трифонов си подаде ръката, той си бръкна в джоба и не му даде ръка. Партията на Иван Костов днес безусловно, каквото и да правят, подкрепят партията на Слави Трифонов, а не най-голямата дясна, европейска, призната партия от всички – партията на ГЕРБ. Довчера бяха чалгари за тях, те бяха умните и красивите", посочи Борисов.

По-рано днес и от "Има такъв народ" на отказаха разговори с ГЕРБ-СДС.

"Има такъв народ“ няма да се отзове на поканата на ГЕРБ-СДС и да води преговори за подкрепа на кабинет с техен мандат. Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов. "Поканихме Борисов на изслушване – него го няма. Така че те могат да правят каквото си искат, въпросът е ние какво решение ще вземем. Като сме казали, че няма да се водят разговори за кабинет с тези партии от статуквото, няма да се водят“, категоричен е той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във