Банкеръ Daily

Общество и политика

Митева призна, че отношенията между депутатите и на нея ѝ тежат

Болонката може да бъде приятел, но може да има и доста силен характер, не се знае какъв характер ще проявя. Това заяви председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева пред журналисти в парламента, след като по-рано през деня Татяна Дончева ѝ заяви, че трябва да се държи на ниво, а не като болонка на някой друг.

По-рано днес Дончева заяви: "Налице е проблем с конституционната процедура и той беше създаден от "Има такъв народ". Председателят на парламента да не се държи като болонка на някой сценарист." Тя каза това по време на дебата по волеизявлението на Пламен Николов да се откаже от кандидатурата си за министър-председател. Зам.-председателят на Народното събрание от "Изпарви се БГ! Ние идваме!" добави, че председателят на парламента Ива Митева от ИТН вчера цял ден е подготвяла решението за гласуването на кабинета, предложен от ИТН, а след това не го е подписала.

Митева заяви, че след като колегата ѝ Пламен Николов е оттеглил съгласието си, има достойноство. ,,Нека да не мачкаме достойнството на хората'', призова още тя.

"При положение, че ГЕРБ два дена обясняват, че са инициатори на това решение, че те са казали, че трябва да има такова решение и че благодарение на това ще има това решение, изведнъж днес те казаха, че няма да подпишат такова решение", каза още Митева и добави, че е смачкала проекта на решението.

,,Това показва за пореден път, че ние вчера водим едни разговори, разбираме се за нещо и впоследствие всеки се опитва да си води своята игра. Съжалявам, но аз също няма да участвам в тази игра'', заяви Ива Митева.

"Не знам вече на кого и аз да вярвам. Виждате, че всеки ден някой агресира някой друг", посочи председателят на НС и призна, че отношенията на депутатите един към друг и на нея ѝ тежат вече.

Тя отговори на въпрос и накъде отива 46-ият парламент. "Не мога да ви кажа, и аз не знам. След вчерашния и днешния Председателски съвет казах, че ми се иска силата да е във всички и всички да сме единни, ама някак си не се получава", допълни председателят на парламента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във