Банкеръ Daily

Общество и политика

Мис България 2009 влиза в политиката

Мис България 2009 Антония Петрова-Бередин обяви, че има намерение да влезе в политиката.

В лявото политическо пространство има много възможности за реализация. Но има нужда и от дясна партия. Може някой ден и аз да я създам със свои съмишленици, заяви пред бТВ Петрова.

"Не съм била част от АБВ, бях на откриването на техен офис в Перник. Но реших да не се присъединявам към тази партия по две причини. Харесвам господин Първанов като президент, но не смятам, че е правилно да обърнеш гръб на собствената партия, която те е направила държавен глава. По този начин той помага на Бойко Борисов и партията му", коментира oще перничанката.

Тя определи премиера Пламен Орешарски като един брилянтен икономист, който дори й е преподавал.

Петрова заяви, че не вижда разлика между лявото и дясното в България. Тя определи Бойко Борисов и Меглена Кунева като недесни политици заради връзките им с дейци на комунистическия режим.

"В политика трябва да влизат хора успели в професията си, политиката не е професия и начин за забогатяване, а призвание, каза още Петрова. "Ще наблегна върху образованието и здравеопазването", обяви още Петрова, която взе и титлата Мисис Русия 2012 г., след като се омъжи за руснака Александър Бередин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във