Банкеръ Daily

Общество и политика

Мирчев: Третият мандат трябва да е експертен, а не политически

Третият мандат за съставяне на кабинет трябва да бъде експертен, а не политически. Трябва да има ясна програма за управление в рамките на 6-8 месеца и след това до отидем на избори, но страната да мине през тежката зима, която се очертава. Това заяви депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев. По думите му това трябва да се случи след сериозни разговори в парламента и политическите партии наистина да се държат национално отговорно.

"Има такъв народ" трябва да се върне на масата на преговорите. Това очаква обществото. Ако не го направи, ще отидем на избори, но не това очакват хората", каза депутатът пред Нова телевизия.

Мирчев изтъкна, че с БСП не са тръгнали в една посока: "За разлика от останалите партии, ние сме много последователни. Имаме коалиционно споразумение, в което ясно е записано, че ДБ няма да подкрепи управление с мандат на ГЕРБ, БСП и ДПС. Ще спазим това."

"Демократична България" ще има свой кандидат за президент. Яснота за номинацията обаче от партията ще дадат на по-късен етап. Депутатът не каза дали номинацията ще бъде на мъж, или жена. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във