Банкеръ Daily

Общество и политика

Министърът на туризма: Преди сезона ще подобрим работата на администрацията и рекламата

Има два основни приоритета в дейността на ведомството - подобряване качеството на административното обслужване в туризма и националната туристическа реклама и международно сътрудничество в туризма. Това заяви служебният министърът на туризма Стела Балтова по време на пресконференция. Тя представи екипа си, в който влизат досегашният заместник-министър на туризма Ирена Георгиева и началникът на кабинета Биляна Райчинова.

"По отношение на първия приоритет има две оперативни цели - създаване на оптимална среда за протичане на летния сезон чрез ефективно регулиране на туризма - категоризация, концесионна дейност и контрол при категоризацията", обясни Балтова, цитирана от БТА.

Сред другите задачи Балтова посочи работата по системата за единна туристическа информация, като напомни, че за нея има отворена обществена поръчка, която сега се обжалва и изтъкна, че тази система е важна за изсветляване на сивия сектор в бранша.

В рамките на правомощията на служебния министър се работи и по промените в Закона за туризма, които се отнасят до предложението за въвеждане на гаранционен фонд паралелно със застраховането, каза Балтова. Тя съобщи, че на среща с бизнеса е било постигнато съгласие през следващите няколко месеца да се търси балансирано решение по този въпрос, което впоследствие да се предложи за промени в Закона.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във