Банкеръ Daily

Общество и политика

Министър Тодоров проверява поръчката за ремонт на стари локомотиви

Транспортният министър в служебния кабинет Георги Тодоров обяви, че ще назначи проверка на възложен от БДЖ ремонт на 15 стари локомотива на стойност 27 млн. лв. по така неречената процедура „инхаус“. 

Според медийни публикации, договорът е сключен без обществена поръчка по примера на преотдаваните от „Автомагистрали“ дейности на частни фирми.

Според сигнала, БДЖ е възложила ремонта на 50 годишните локомотиви на стойност от близо 2 млн. лв. всеки на частния ж.п. завод в Дряново, като това се е случило непосредствено след парламентарния вот през април. Министър Тодоров заяви, че по случая ще бъде назначена проверка.

"Информацията донякъде е абсолютно вярна, но не считам, че може да става въпрос за завишени цени. Ще направя проверка. Проведох вече среща с ръководството на холдинг БДЖ. Указал съм всички предстоящи процедури да бъдат спрени. Няма да стартира нито една процедура, докато тя не бъде анализирана детайлно", каза министърът.

На пресконференция транспортният министър обяви и екипа си и приоритетите за мандата в сектора в две основни направления - гарантирането на честни избори, като за целта са проведени срещи с „Информационно обслужване“ и Агенцията за електронно управление и недопускането на срив в транспортната система.

Facebook logo
Бъдете с нас и във