Банкеръ Daily

Общество и политика

Министър Панайотов не се яви пред Комисията по отбрана

Служебният министър на отбраната Георги Панайотов не дойде за блицконтрола пред Комисията по отбрана поради здравословни причини. Това обяви председателят на комисията Атанас Зафиров в началото на заседанието.

Дневният ред предвиждаше министър Панайотов да отговаря на актуални устни въпроси. В крайна сметка беше решено да се продължи с разглеждането Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили през 2020 г., което беше втора точка в дневния ред на заседанието. По тази точка ще вземат участие зам.-министрите на отбраната Александър Петков и Пламен Йорданов, началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов и ген. Цанко Стойков, заместник-началник на отбраната.

Отсъствието на министъра предизвика полемика сред депутатите. "Започвам да забелязвам една тенденция от страна на министъра - няколко пъти подред и на парламентарен контрол в зала, и сега изведнъж рязко си намира работа или нещо се случва", каза Христо Гаджев от ГЕРБ. И добави, че това се случва вече трета седмица. Той изтъкна, че това е последното заседание на комисията и последен реален шанс на народните представители да зададат въпроси към министъра.

"Споделям вашата констатация и загриженост. Бях уведомен преди половин час от парламентарния секретар на отбраната, че министърът е болен, т.е. около 9.00 ч. Предните седмици наистина отсъстваше. Извинителни са причините", отговори Атанас Зафиров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във