Банкеръ Daily

Общество и политика

Министър Ненков върна уволнените шефове на болници

Министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков подписа протоколи за прекратяване на процедурите по отстраняването от длъжност на директорите на "Пирогов", Университетска болница "Георги Странски" и Онкологията в София. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Успоредно с това е стартирана и проверка по отношение на слуховете за сменени директори и на други лечебни заведения, се казва още е съобщението.

По-рано стана ясно, че бившият здравен министър Таня Андреева е сменила шефа на „Пирогов" две седмици преди да си тръгне. Твърди се, че е имало събрание на Съвета на директорите на спешната болница и че на 4 август за директор е бил избран доц. Христо Цеков, началник на Трета хирургическа клиника.

Миланов заяви, че не знае какво се случва и че никой нищо не му е съобщавал.

След извънредно заседание, проведено тази сутрин, Медицинският съвет на „Пирогов" настоя за отмяна на решението на бившия здравен министър Таня Андреева за отстраняването на проф. Стоян Миланов. Лекари, пациентски организации и синдикати се обявиха срещу начина, по който Андреева е отстранила директора на „Пирогов".

Facebook logo
Бъдете с нас и във