Банкеръ Daily

Общество и политика

Министър и десетки чиновници - на разпит заради катастрофата край Своге

Регионалният министър Николай Нанков и десетки чиновници са на разпит в Националната следствена служба. Причината е разследването на катастрофата край Своге, която отне 17 живота. Разпитват се и бившите шефове на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Дончо Атанасов и Лазар Лазаров. До момента са разпитани чиновниците, сложили подписа си на документа, който разрешава пътят да бъде въведен в експлоатация.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков предпочете официалният вход, за да избегне журналистите. Нанков обяви преди дни, че на пътя е бил положен асфалт с много високо съдържание на варовик. 

Първият, който напусна следствието, бе Георги Колев от пожарната служба в Своге. Пред журналисти той бе лаконичен, като заяви, че са се задавали регламентирани въпроси от страна на ДНСК. Няма извършени нарушения от страна на пожарната служба, посочи Колев. 

Вчера премиерът Бойко Борисов заяви, че към никого няма да има нито закрила, нито пощада. Премиерът призова опозицията да изчака още няколко дни да приключи проверката кой и къде е вината за пътя убиец.

"Отговорността ще стига до там, докъдето стига вината. Всички по веригата ще бъдат проверени и ще понесат отговорност. Към никого няма да има нито закрила, нито пощада. За всеки виновен ще има съдебна и политическа отговорност. Никого не сме пожалили. Въпрос на дни е да приключат всички експертизи", заяви Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във