Банкеръ Daily

Общество и политика

Министър Емил Димитров няма да иска оставката на заместника си Красимир Живков

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров съобщи, че няма да поиска оставката на заместник-министър Красимир Живков. Той обясни, че контролът, свързан със съхраняването на отпадъци, внесени в страната, се осъществява от регионалните екоинспекции, а не от заместник-министъра.  

"Аз съм работил много добре с този човек. Не мога да искам оставка на никого. Те се назначават и уволняват от премиера на държавата, казва се Бойко Методиев Борисов. Аз назначавам всички от зам.-министър надолу. Притеснен съм, защото ще трябва да работя сам, а ще ми е трудно. Разпоредил съм няколко проверки в страната на съответни адреси, които са ми дадени сутринта рано-рано. Изпратили сме хора в цялата страна", каза Димитров.

Министър на околната среда призова за по-бърза процедура за закриване на нерегламентираните площадки за съхранение на отпадъци в страната. По време на заседанието на ресорната парламентарна комисия той обясни, че на среща с министър-председателя и главния прокурор е бил поставен срок за въвеждането на контрол по границите, свързан с вноса на отпадъци.

"Трябва всички площадки, които вече сме установили, да дадем предписания да изкарат боклуците от там RDF. Също така да контролираме, какво отива в циментовите заводи, за да не се окаже, че нещо влиза от чужбина и примерно, отива там неправомерно. Или влиза от чужбина и отива по сметищата на страната, регионалните депа. Хората имат депо за 10 години, ти като им го напълниш за две, на хората им е проблем - или да отидат в деретата", каза още Емил Димитров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във