Банкеръ Daily

Общество и политика

Министър Ананиев разпореди спешна проверка в сливенската болница

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев разпореди проверки в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” - Сливен във връзка с починала родилка в лечебното заведение. Екип на РЗИ - Сливен е в болницата веднага след като е получена информация за случая. Днес в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен започват проверка и експерти от Изпълнителна агенция „Медицински одит”.

Починалата на 17 август родилка Ренета Томова не е имала външни наранявания, когато е постъпила в реанимацията на болницата в Сливен. Това обяви тази сутрин пред Би Ти Ви директорката на отделението д-р Юлия Бянкова.

Родилката е постъпила в нейното отделение едно денонощие след раждането – в много тежко общо състояние, с картината  белодробен оток. При прегледа преди раждането е установено, че жената има две придружаващия заболявания, но нямам право да кажа какви, уточни тя.

Роднините на починалата след раждането Ренета искат независима медицинска експертиза и разследване по случая. Те твърдят, че лекарите са извършвали манипулации, с които родилката не е била съгласна, имат подозрения, че е имала счупено ребро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във