Банкеръ Daily

Общество и политика

Министрите ще отпуснат допълнителни средства за образование

Министерският съвет ще проведе заседание от 10 ч., съобщиха от правителствения пресцентър. В предварителния дневен ред има пет точки.

Министрите ще одобрят допълнителни разходи/трансфери за 2021 г. за изплащане на стипендии и на еднократно финансово подпомагане по програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища през 2021 г., приета с ПМС №138 от 2021 година. Проектът е внесен от министъра на културата.

Ще се гласува и проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на образованието и науката за  2021 г., внесен от министъра на образованието и науката.

Правителството ще обсъди промени в утвърдените със закона за държавния бюджет на България за 2021 г. максимални размери на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети през 2021 г. по бюджета на Министерството на вътрешните работи. Вносител е министърът на вътрешните работи.

В дневният ред е и постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерствоот на вътрешните работи за 2021 г., което е внесено от министъра на вътрешните работи.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във