Банкеръ Daily

Общество и политика

Министрите ще отговарят на 32 въпроса в парламентарния контрол

В редовния парламентарен контрол от 11 часа на въпроси ще отговарят министрите Владислав Горанов, Петя Аврамова, Данаил Кирилов, Кирил Ананиев, Десислава Танева, Емил Караниколов и Николина Ангелкова.

Регионалният министър Петя Аврамова ще отговори на въпрос от н.п. КРИСТИАН ИВАНОВ ВИГЕНИН относно откриване на нов Граничен контролно-пропускателен пункт между България и Северна Македония.

Има питане към Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите от н.п. КРИСТИАН ИВАНОВ ВИГЕНИН относно последиците от предприетите от правителството мерки за справяне с предполагаемото наличие на чума по дребните преживни животни в България.

Въпрос има и от н.п. ВАСИЛ МИЛАНОВ АНТОНОВ относно компенсиране на загубите на фермерите в резултат на констатирани огнища на африканска чума по свинете в селища от община Никопол и други дунавски общини в Плевенска област.

Тя ще отгонори и на въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА относно контрола при прилагане на схемите за обвързана подкрепа в сектора "Плодове и зеленчуци".

Владислав Горанов, министър на финансите ще отговори на въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно неудобства, свързани с преминаване и престой на Граничния контролно-пропускателен пункт "Маказа - Нимфея" между България и Гърция.

Емил Караниколов, министър на икономиката ще даде отговор на питането на н.п. НИКОЛА ИЛИЕВ ДИНКОВ относно развитието на Индустриална зона Свиленград.

Николина Ангелкова, министър на туризма ще отговори на въпрос от н.п. БОРИС ЯНКОВ ЯЧЕВ относно насърчаване на Черноморския туризъм.

Седем министри са поискали отлагане на отговорите със седем дни. 

Поради отсъствие от страната в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на вътрешните работи Младен Маринов; и министърът на културата Боил Банов.
Поради ползване на платен годишен отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на околната среда и водите Нено Димов; и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков.
По повод предварително планиран ангажимент - участие в тържествен ритуал по връчване на свидетелства в Националния военен университет „Васил Левски“, град Велико Търново, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
Поради предварително поети ангажименти в заседанието за парламентарен контрол няма да участват заместник министър-председателят Томислав Дончев; и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във