Банкеръ Daily

Общество и политика

Министрите ще гласуват Тарифа за заплащане на предизборните предавания по БНТ и БНР

Редовното правителствено заседание ще се проведе както обикновено от 10 часа, съобщиха от пресцентъра на правителството.

В дневния ред има 19 точки.

Министрите ще обсъдят проект на решение за одобряване на доклад за изпълнението на Закона за експортния контролна продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба през 2018 г. от Междуведомствения съвет по отбранителната индустрия и сигурността за доставките към Министерския съвет. Вносители са заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната и министърът на икономиката.

Сред точките за обсъждане е и проект на постановление за приемане на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по Българската национална телевизия и Българското национално радио и техните регионални центрове при произвеждането на изборите за общински съветници и кметове през 2019  година. Документът е внесен от министъра на финансите.

Правителството ще вземе решение по проект за даване на съгласие за продажба на недвижим имот в "Икономическа зона София - Божурище", собственост на "Национална компания Индустриални зони" ЕАД - София, който е внесен от министъра на икономиката.

Министрите ще разгледат проект на решение за одобряване на позицията и състава на официалната българска делегация за участие във втората сесия на смесената междуправителствена българо-корейска комисия за икономическо, промишлено, търговско и техническо сътрудничество, която ще се проведе от 9 до 13 септември в Сеул. Вносител е министърът на икономиката.

От министъра на финансите има един проект на решение за одобряване на проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните складове.

Facebook logo
Бъдете с нас и във