Банкеръ Daily

Мартин Димитров:

Министрите на Борисов да спрат да се държат като туристи

Мартин Димитров

Безобразие! Днес всички министри избягаха от парламентарен контрол! Министрите не могат да се държат като туристи.  Докато не бъде избран заместник, министърът е министър и трябва да се държи отговорно, коментира депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров.

Кабинетът избяга от насрочения за петък парламентарен контрол в Народното събрание. Председателят на парламента Ива Митева съобщи в края на пленарното заседание в четвъртък, че всички министри и някои зам.-министри са поискали изслушването им да бъде отложено със седем дни. Те имат право на такова отлагане според парламентарния правилник.

Решението на министрите разгневи останалите партии в парламента. Оказа се, че освен Бойко Борисов, който е болнични след операцията на менискус, социалният министър Деница Сачева  е излязла в отпуск.

Председателят на парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова настоя отлаганията на отговори на въпроси и питания от министри да бъдат направени мотивирано.

"Колегите от ГЕРБ убеждаваха, че няма никакъв проблем с отговорите в тридневен срок, когато става дума за не много сложни и не много изпълнени с цифрови данни питания и въпроси. Сега депутатите от ГЕРБ отново прикриха своите министри и възможността да отлагат с една седмица отговорите на въпроси, остана", заяви още Манолова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във